Wudang Gathering Prague 2011


Wudang Kung Fu Prag

Text: Sifu Henrik Nilsson, Malmö Wing Tsun Skola

Första helgen i juni begav jag mig till Prag för att medverka på vårens Wudang möte. Sifu Dennis från Munchen skulle hålla seminarie i Wudang Templets kampprinciper. Det första som slog mig var att det gick fortare att komma till Prag än till Stockholm. Sträckan är även kortare. Prag är en märklig och mystisk stad.

Wudang Kung Fu Prag

Nästa sak som slog mig var att det är inte själva träningen som är det jobbiga och svåra. Det är att ta sig till och från träningen som är den riktiga kung fun. För min del var det lite mer än en timmes snabb vandring lätt lutande uppför till kwoonen från mitt hotell, i gassande sol.

wudang kung fu prag

Sifu Dennis gick igenom en del principer vilket är karakteristiskt för Wudang Kung Fu. Dessa applicerade vi sedan i pushhands och i fri kamps drillar. Wudang är mest känt för sina vackra och extremt mjuka former. Det är sällan man får se hur Wudang jobbar med kamp. De har ett raffinerat och effektivt sätt att bygga upp sina kampfärdigheter på.

wudang kung fu prag

Med mig hem till Sverige hade jag åter ny kunskap om det här med Kung Fu. Det verkar aldrig ta slut och det känns bra. Inte vill man sluta lära sig nya saker redan. Kung Fu Sweden kommer att fortsätta ta hit mästare från Wudang Templet för mer undervisning. Många spännande projekt iför framtiden har planerats in. Det är här allt det nya händer. Så missa inte att vara med.

Wudang Kung Fu Prag

Sifu Dennis och Sifu Otakar