Vårterminen 2017 på Malmö Wing Tsun SkolaMalmö Wing Tsun Skola VT-2017, 16 januari-30 maj


Välkommen till vårterminen 2017 här på Malmö Wing Tsun Skola. Vi lämnar raskt apans lekande år bakom oss och blickar mot det nya Tuppens år. Det ord som bäst beskriver det kommande året i Tuppens tecken är “skarpsinne”. Det kan man säga är precis motsatsen till den retsamma apan. Många olika aspekter under året ska hinnas med. Det gäller att vi ligger i. Vi startar 15 januari med uppföljningsgradering för de som missat i december.

Nyheter
Det som direkt blir synligt inför den nya terminen är den stora mängden träningspass. Aldrig förr har det varit så här mycket träning. Träningsschemat är gigantiskt. Förhoppningsvis hittar ni era respektive träningspass. Vad beror ökningen på?
Vi vill ha mindre antal elever i varje grupp för bättre träning.
Antalet tränande har ökat. Störst är ökningen i Limhamn med många nya pass.
De högre kung fu graderna behöver fler träningstillfällen.

Parkou-Kung Fu har utökat och det finns nu även ett avancerat pass för de som tränat länge.
Vi startar upp Jiu Jitsu-Självförsvar för barn och ungdomar. Detta är en ny gren vilket vi inte haft innan. Här kan föräldrarna vara med och träna.

Tricking-Kung Fu träningen har kommit tillbaka.

Meditation i stället för Qigong
Qigong träningen för vuxna på torsdagarna har fått stryka på foten för meditationsträning. Vi har fått mycket förfrågningar om just mindfullness och meditation. Så det ligger i luften att just nu koncentrera oss på detta. Ser vi till årets tema så passar detta utmärks då det var skarpsinnighet som gällde.

Vid sjukdom
Då vi nu expanderat schemat har vi inte allti möjlighet till uppbackning. Detta gör att vi inte kan hålla träning om ordinarie tränare blir sjuk. Hoppas att alla har överseénde med detta. Vi ska göra vårt bästa att hålla oss friska. Information om sjukdom, träningsläger, graderingar och annat intressant läggs upp på vårhemsida samt på facebook. Bli gärna medlem på facebooksidan “Wing Tsun Sweden” så missar ni ingenting.

Nunchakus
Det är många som frågar om nunchakus. Beställning är lagd. Problemet är ändrade regler kring plast. Nunchakus kommer att finnas i mars.

Mästarträning i Wing Tsun
Teknikerseminarie kommer att hållas 18-19 februari då flest kunde vara med. Detta blir en helhelg för de med 10:e elevgraden och upp. Temat är chi sao sektionerna. Alla på de högre nivåerna kan här få tid till att träna på sina program.

Graderingar
Graderingarna kommer att hålla i maj. Datum för de olika grupperna är ännu inte planerade.

Sommarläger
Sommarläger kommer att hållas i juli. Här tränar vi under dagtid måndag till fredag. Vi brukar starta klockan 10.00 och avsluta klockan 13.00. De vuxna håller på längre. Här är datumen:
3-7 juli, 7-9 år
10-15 juli, 10-15 år

17-21 juli, Wing Tsun

24-28 juli, Wing Tsun