Så mycket Kung FuSifu Huberts Teahouse i Prag

Sifu Hubert och Sifu Otakar var här i Malmö på besök i helgen. Dessa två herrar är från Prag. Sifu Hubert undervisade om te och Sifu Otakar undervisade i Baduanjin qigong. Båda dessa konstformer tar år av träning och det är därför inspirerande att lyssna och träna. Det blev 7-8 timmar undervisning varje dag och det var en hel del te man fick i sig.

Redan på fredagkväll startade helgens evenemang med en öppen förelsäsning om te. Här berättade Sifu Hubert om sina resor i Kina, Korea och Japan. Han berättade om olika provinser och olika sorters tillverkning av te.

Under lördagen provade vi sedan av alla de klassiska formerna av kinesiskt te. Från svaga ljusa teer till mörka och mer starka. Helt klart en intressant upplevelse. Så lite man vet. På söndagen var det sedan klassiska kinesiska teer som är blandat med olika örter.

Sifu Otakar tog oss samtigt igenom en mängd olika qigongövningar. Det stora fokuset denna gång var den klassiska qigongformen Baduajin. När man suttit många timmar och haft undervisning var det befriande att få röra på sig.

Som vanligt besökte vi även en mängd restauranger under helgen. Allt från Govindas, Italienskt, Svensk husmanskost till Kallbadhuset på Ribban. Det var 8 grader i vattnet.