Kung Fu Stockholm


Träningshelg med Lü Baochun 8-9 Oktober

Lördag 8/10 Kungfu Basics

Tid: kl 10:00-12:00

Plats: Dansens Hus, Wallingatan 19, Stockholm

Pris: 200:-

Vi går igenom grundläggande träningsövningar som som passar oavsett vilken kungfu-stil du är intresserad av. Workshopen passar alla oavsett tidigare erfarenhet. Instruktör är Lü Baochun.

Lördag 8/10 Pigua

Datum: Tid: kl 13:00-16:00

Plats: Dansens Hus, Wallingatan 19, Stockholm

Pris: 200:-

I stilen Pigua (Piguaquan) tränar man främst på slag för långa avstånd Pigua betyder “hugg-krok”. Stilens specialitet är att använda armar och händer som en piska och armbågarna som en yxa.

Söndag 8/10 Baji

Tid: kl 09:00-15:00

Plats: Dansens Hus, Wallingatan 19, Stockholm

Pris: 400:-

Baji (Bajiquan) är en kinesisk kampstil som innehåller både obeväpnad kamp och traditionella vapen. En specialitet är att ta sig nära motståndaren och använda armbågarna med explosiv kraft. Anfall och försvar separeras aldrig i baji, utan sker samtidigt. Bajins rörelser ser ofta enkla ut men den bakomliggande kroppsmekaniken är avancerad. Stilen är berömd för sin explosiva kraft på kort avstånd.

Om Lü Baochun

Lü Baochun föddes 1956. Han började sina kampsportsstudier med sin pappa. När han var åtta år gammal introducerade hans pappa honom till flera kampsportsmästare. Han har deltagit många gånger i kinesiska tävlingar och mästerskap med stor framgång. Lü Baochun har studerat många kinesiska kampsporter men hans huvudsakliga intresse är Bajiquan och Taijiquan.