Kung Fu Slottet


Visste ni att Sverige har sitt egna kung fu slott? Kanske inte riktigt men nästan. Sisok Lars mer känd som Wing Tsun tränare i Helsingborg, gjorde för några år sedan en drastisk förändring i sitt liv och hoppade av sitt gamla jobb för att öppna ett vandrarhem nere i Hammenhög, tillsammans med sin flickvän. Stället de tog över var fallfärdigt och stort renoveringsarbete sattes igång. Det var inte många i den lilla byn som trodde på dem även om de tyckte det var friskt vågat. Idag står den föredetta gamla internatskolan där pampig med en stort soldäck med swimmingpool och allt. Det är verkligen mysigt inne i ”slottet” med stor öppen spis och allt. Vandrarhemmet fick namnet Valnöt & Kaprifol efter den flora som växer i den stora parken som hör till byggnaden. Samtidigt som detta skedde höll Sifu Henrik på med att skapa sajten kung fu. Under några år hade sisok Lars och Sifu Henrik skojat om att ha ett eget slott inspirerade av Europeiska Wing Tsun organisationens huvudkvarter i Langenzell.  

  På skoj började de diskutera om det inte skulle vara roligt att arrangera ett stort kung fu evenemang nere på Valnöt & Kaprifol. Vad vore smidigare och mer praktiskt än att kunna äta, sova och träna på ett och samma ställe. Tanken om Kung Fu Camp var född och det skulle visa sig vara något som många hade längtat efter. Ett ställe där man kunde åka till och helt och hållet ägna sig åt kung fu. På morgonen börjar man med en väl tilltagen frukost och sedan träning hela dagen för att på kvällen sedan äta en stor middag i goda vänners lag. Sifu Henrik och Örjan började att planera det hela och slängde ut ide´n till olika utövare. De flesta hängde på. Tanken var att mjukstarta första året. När första campet drog igång i augusti 2005 var det fullsatt.  

  Den 24 maj drar kung fu camp nummer två igång. Denna gång med välkända tränare från Danmark och Tyskland. Dessa är Dai-Sifu Allan Jensen chefinstruktör för Wing Tsun Scandinavia, Sifu Lars Lind huvudinstruktör för PMAS (Pilippino Martial Art Society) samt Sifu Klaus Schulz grundare av Ming Shan Tao Qigong från Tyskland. Alla tre med över 30 års erfarenhet inom kung fu. Grundtanken med kung fu camp är att kunna erbjuda högklassig träning till hyffsade priser. Detta kan låta sig göras tack vare sisok Lars stora intresse för kampkonst, samt ett brinnande intresse från engagerade instruktörer.  

  Framtidsplanerna för kung fu camp ser ljusa ut. En mängd duktiga kung fu instruktörer i Scandinavien har tillfrågats eller hört av sig till kung-fu.se. Alla har de varit possitiva till att medverka och dela med sig av sina erfarenheter samt föra fram just sitt system. Tanken med kung fu camp är inte att endast vissa kung fu stilar ska ha företräde. En stor bredd av olika stilar ger en betydligt mer givande upplevelse av kung fu camp. Alla kan tyvärr inte vara med på ett och samma camp. Till kung fu camp ska man kunna komma för att få ny inspiration och lära sig saker som man inte brukar göra. Som det ser ut nu kommer det att arrangeras två camp om året. Nästa kung fu camp kommer att hållas i augusti. Media har fått upp ögonen för campet och det ser ut som om kung fu har fått en plats på den svenska kartan. Mycket kung fu kommer att undervisas på slottet de närmsta åren. Missa inte detta!