BJJ Camp med Flavio Behring 10 dan


FB_IMG_1491759852982
Ännu en gång har instruktörer från Malmö Wing Tsun Skola varit iväg på träningsläger. Detta för att utveckla träningen och hela tiden förbättras. Denna gång i Danmark på Brian Berggrens skola Helsingörs Kampsportscenter. Fem dagars träning i Brasiliansk Jiu Jitsu med stormästaren Flavio Behring. I år fyller han 80. Av dessa har han tränat och undervisat i 70. Han innehar därför högsta graden inom denna art.

Behring startade sin träning för den legendariska Helio Gracie. Under hela grundandet och framväxten av Gracie Jiu Jitsu tillika Brazilian Jiu Jitsu var han på plats. Redan som trettonåring fick han gå sin första utmaningskamp utan regler. Något som format Behrings ide om vikten av självförsvar som första prioritet.

BJJ har till stor del utvecklats till en skarp tävlingsgren. Detta är inget som Behring fokuserar så mycket på, även då han inom sin organisation utvecklat mängder med världsmästare och fortfarande gör. För att kalla arten Jiu Jitsu så måste man utveckla sitt självförsvar först och sedan som extra bonus börja tävla. Det är på grund av denna filosofi som Malmö Wing Tsun Skola valt att följa Behrings version av Brasiliansk Jiu Jitsu. Du lär dig ett effektivt självförsvar och samtidigt kan ha glädje av sportmomentet.

Nästa steg blir att regelbundet bjuda in duktiga och tekniska Jiu Jitsu instruktörer från organisationen till Malmö Wing Tsun Skola. Detta gör att fler intresserade får möjlighet att träna. Redan nu är det planerat att stormästare Behring kommer till Malmö någon gång under 2018.

www.wing-tsun.se